Spaghetti z sosem pomidorowym

Szpileczki i babeczki
Spaghetti z sosem pomidorowym
300 g makaronu spaghetti,
300 ml przecieru pomidorowego,
100 ml wody,
1 średnia cebula,
100 g dowolnej kiełbaski,
słoik pomidorów suszonych w oleju ( ok. 300 ml słoik),
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
suszona bazylia,
suszone oregano,
Olej do smażenia.
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

Sos;

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę.

Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki.

Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i kiełbaskę i chwilę podsmażamy.

Nastepnie dodajemy suszone pomidory i przecier oraz wodę.

Chwilę dusimy, dodajemy przyprawy i zioła.

Chwilkę dusimy.

Łączymy z makaronem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies