Bitki wieprzowe w sosie własnym

Szpileczki i babeczki
Bitki wieprzowe w sosie własnym
1 kg szynki wieprzowej,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
1 cebula,
1 mała marchewka,
1 mała pietruszka,
4 liście laurowe,
5 ziela angielskie,
szczypta kurkumy,
mąka do obtaczania,
olej do smażenia.
Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. 

Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką. 


Podajemy z ulubionym dodatkami. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies