Serowy omlet z warzywami

Szpileczki i babeczki

W okresie zimowym lub poza sezonem uwielbiam korzystać z mrożonek. Fajnie jest poczuć odrobinę lata zimą używając mrożonych warzyw.
Serowy omlet z warzywami
4 szparagi,
pół średniej cukini,
pół batata,
2 ząbki czosnku,
pęczek szczypiorku,
2 jajka,
50 g żółtego sera,
3 łyżki śmietanki 30 %,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki,
pół łyżeczki tajskich ziół,
łyżka masła,
olej.
Warzywa myjemy.

Batata i cukinię obieramy.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.


Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.

Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy trochę masła, rozgrzewamy.

Wrzucamy warzywa, szpinak i czosnek na patelnię i smażymy na średnim ogniu do miękkości.

Szczypiorek szatkujemy i dorzucamy do warzyw.

Jajka rozkłócamy, dodajemy przyprawy i smietankę.

Wlewamy masę na warzywa i zmniejszamy ogień.


Przykrywamy pokrywką.

Smażymy na małym ogniu do zetnięcia się masy.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego 😉


Wiosenny konkurs od Matki Natury

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies