Spaghetti z sosem pomidorowym
300 g makaronu spaghetti,
300 ml przecieru pomidorowego,
100 ml wody,
1 średnia cebula,
100 g dowolnej kiełbaski,
słoik pomidorów suszonych w oleju ( ok. 300 ml słoik),
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
suszona bazylia,
suszone oregano,
Olej do smażenia.
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Sos;
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę.
Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i kiełbaskę i chwilę podsmażamy.
Nastepnie dodajemy suszone pomidory i przecier oraz wodę.
Chwilę dusimy, dodajemy przyprawy i zioła.
Chwilkę dusimy.
Łączymy z makaronem.
Smacznego 😉