Krokiety z kapustą i grzybami

Szpileczki i babeczki



Krokiety z kapustą i grzybami


Ciasto
2 jajka,
500 ml mleka,
250 g mąki pszennej,
szczypta soli,
3 łyżki oleju.
Farsz
30 g suszonych grzybów,
300 g kapusty kiszonej,
1 cebula,
olej do smażenia.

Ciasto:

Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko z mąką. Mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Smażymy cieniutkie placuszki na patelni naleśnikowej. 



Farsz:



Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia na 1 godzinę. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę. Przyprawiamy. 



Na każdy placek wykładamy po 2-3 łyżki farszu, składamy boki i zwijamy w rulonik.



Przygotowane krokiety podsmażamy. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

piegusek1976 19 stycznia 2017 - 10:04

ooo właśnie wczoraj miałam tylko ja jeszcze je panieruję w jajku i bułce przed podsmażeniem:)
PS
w składnikach farszu dwa razy dodałaś grzyby suszone 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 stycznia 2017 - 10:53

Poprawione 😉 Ja też robię w panierce ale lubię również bez panierki 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies