Sałatka meksykańska

Szpileczki i babeczki


Sałatka meksykańska


Sos
5 łyżek majonezu,
5 łyżek ketchupu pikantnego,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól i pieprz do smaku,
Pozostałe składniki
Mała główka kapusty pekińskiej,
1 czerwona cebula,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
500 g mielonego mięsa,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki.

Mięso mielone smażymy na łyżce oleju. Przyprawiamy. Studzimy. 

Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. 


Składniki sosu mieszamy ze sobą. Na dnie miski wykładamy mniejszą część mięsa. Polewamy połową sosu. Wykładamy część kapusty, cebulę, kukurydzę, czerwoną fasolę. 


Następnie pozostałe mięso, sos i kapustę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies