Sałatka meksykańska
Sos
5 łyżek majonezu,
5 łyżek ketchupu pikantnego,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól i pieprz do smaku,
Pozostałe składniki
Mała główka kapusty pekińskiej,
1 czerwona cebula,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
500 g mielonego mięsa,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki.
Mięso mielone smażymy na łyżce oleju. Przyprawiamy. Studzimy.
Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę.
Składniki sosu mieszamy ze sobą. Na dnie miski wykładamy mniejszą część mięsa. Polewamy połową sosu. Wykładamy część kapusty, cebulę, kukurydzę, czerwoną fasolę.
Następnie pozostałe mięso, sos i kapustę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego 😉
1 komentarz
979781 501032I enjoy your composing design, do carry on creating! I will probably be back! 206929