Pierogi z kapustą i grzybami

Szpileczki i babeczki
Pierogi z kapustą i grzybami
 
Farsz
30 g suszonych grzybów,
300 g kapusty kiszonej,
1 cebula,
1 listek laurowy,
2 ziarenka ziela angielskiego,
olej do smażenia.
 
Ciasto
2,5 szklanki mąki,
ok 0,75 szklanki ciepłej wody,
1 jajko,
2 łyżki oleju.
Farsz:
 
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę Przyprawiamy.
 
Ciasto:
 
Ze składników zagniatamy gładkie ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy szklanką kółeczka. Wkładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Podajemy z dowolną zasmażką lub bez.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 18 stycznia 2017 - 17:09

Niezastąpione, bardzo lubię 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 18 stycznia 2017 - 17:51

Ja również 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies