Sos tysiąca wysp

Szpileczki i babeczki
Sos tysiąca wysp
3 łyżki majonezu,
3 łyżki ketchupu,
3 łyżki śmietany 18%,
1 czubata łyżeczka musztardy chrzanowej,
ząbek czosnku,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka wg uznania,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
szczypta kurkumy.

Do miseczki dodajemy majonez, ketchup, śmietanę oraz musztardę. Mieszamy dokładnie składniki. Następnie dodajemy sół, pieprz, ostrą paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę.

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do rezty składników. Dokładnie wszystko mieszamy.


Sos przechowujemy w lodówce.


Sos możemy podawać to wielu dań.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies