Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią

Szpileczki i babeczki
Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią
1 mała pierś z indyka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
2 średnie ziemniaki,
1 duża marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
biała część pora,
4 kawałki brzoskwiń w syropie,
sól i pieprz do smaku,
majonez,
czarnuszka ( opcjonalnie).
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i gotujemy do miękkości. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Por kroimy w paseczki. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. 

Pierś z indyka przyprawiamy. Pieczemy 30 minut. Studzimy i kroimy w kosteczkę. 


Warzywa mieszamy z mięsem. Przyprawiamy. Podajemy z majonezem. Przed podaniem możemy posypać czarnuszką. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies