Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety

Szpileczki i babeczki
Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety
 
1 makrela wędzona,
1 szklanka kaszy owsianej,
3 ogórki konserwowe,
3 plastry papryki czerwonej konserwowej,
2 plastry papryki żółtej konserwowej,
150 g sera fety,
czarny pieprz do smaku,
olej.


Z makreli pozbywamy się ości i skóry, rozdrabniamy na małe kawałeczki. Kaszę owsianą gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 

Papryki i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Ser feta rozkruszamy. Makrelę, ostudzoną kaszę, warzywa i ser mieszamy ze sobą. 


Dodajemy czarny pieprz i olej. Mieszamy wszystko dokładnie ze sobą. 


Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies