Domowy rosół z dynią

Szpileczki i babeczki



Domowy rosół z dynią
3 skrzydełka z kurczaka,
2 udka z kurczaka,
ok 4 litry wody,
3 liście laurowe,
4 ziela angielskie,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek pora,
2 marchewki,
1 cebula,
300 g dyni,
sól i pieprz do smaku,
kurkuma,
lubczyk,
makaron.
Do garnka z zimną wodą dodajemy skrzydełka i udka z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu 30-40 minut. Marchewkę, pietruszkę, por i seler kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Cebulę opalamy na palniku u również dodajemy do garnka. Wrzucamy również liście laurowe i ziele angielskie. 
Rosół gotujemy na najmniejszym ogniu aby tylko lekko się gotował ok 1,5 godziny. 
Po tym czasie dodajemy dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i lubczykiem. Gotujemy jeszcze 15 minut. 
Podajemy z makaronem. 
Smacznego.
😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies