Ryba (dorsz) po grecku

Szpileczki i babeczki


Ryba (dorsz) po grecku
1 kg filetów z dorsza,
2 duże marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
szklanka bulionu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
sól i pieprz cytrynowy do smaku,
mąka do obtaczania ryby,
olej do smażenia.

Filety ryby dzielimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 

Warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Smażymy 5 minut warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy do miękkości. 


Przyprawiamy i ponownie chwilkę dusimy. Na rybę wykładamy sos. Podajemy na zimno. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Patrycja 16 stycznia 2017 - 11:49

Pychotka, bardzo lubię rybkę po grecku 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 16 stycznia 2017 - 12:13

polecam 😉

Odpowiedz
healthy lifestyle 16 stycznia 2025 - 02:07

240686 893884Watch the strategies presented continue reading to discover and just listen how to carry out this incredible like you organize your company at the moment. educational 725967

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies