
Ryba (dorsz) po grecku
1 kg filetów z dorsza,
2 duże marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
szklanka bulionu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
sól i pieprz cytrynowy do smaku,
mąka do obtaczania ryby,
olej do smażenia.
Filety ryby dzielimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Smażymy 5 minut warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy do miękkości.
Przyprawiamy i ponownie chwilkę dusimy. Na rybę wykładamy sos. Podajemy na zimno.
Smacznego 😉
4 komentarze
Pychotka, bardzo lubię rybkę po grecku 😀
polecam 😉
198823 135534Hey! Excellent stuff, please keep us posted when you post something like that! 359906
835011 341265Most useful human beings toasts need to amuse and present give about the couple. Beginner audio systems previous to obnoxious throngs would be wise to remember often the valuable signal using grow to be, which is to be an individuals home. finest man speech examples 954187