Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)

Szpileczki i babeczki

Racuchy drożdżowe z serem (twarogiem)

250 ml ciepłego mleka,
1,5 szklanki mąki,
25 g świeżych drożdży,
łyżka cukru,
2 jajka,
szczypta soli,
200 g sera twarogowego,
cukier puder do posypania.

 Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Twaróg kruszymy dłońmi. 

Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu.

Usmażone posypujemy cukier puder.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Słodko Słodka 30 września 2020 - 19:16

Same drożdżowe do mnie nie przemawiają, ale z serem to już zupełnie co innego, pyszne 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies