Drożdżowe bułeczki z kruszonką

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe bułeczki z kruszonką
4,5szklanki mąki,
100 g cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
50 g rozpuszczonego masła,
Kruszonka
150 g mąki pszennej,
100 g cukru,
100 g masła.
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. 
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. 
Smacznego 😉

 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Słodko Słodka 30 września 2020 - 19:16

Takie domowe, drożdżowe bułeczki są najlepsze 🙂

Odpowiedz
https://stealthex.io 18 września 2024 - 01:54

920688 537520Fantastic humans speeches and toasts, possibly toasts. are hands down transferred at some time by means of party and expected to turn into very funny, amusing not to mention educational within the mean time. very best man wedding speeches 604867

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies