Drożdżowe bułeczki z kruszonką

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe bułeczki z kruszonką
4,5szklanki mąki,
100 g cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
50 g rozpuszczonego masła,
Kruszonka
150 g mąki pszennej,
100 g cukru,
100 g masła.
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. 
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. 
Smacznego 😉

 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Słodko Słodka 30 września 2020 - 19:16

Takie domowe, drożdżowe bułeczki są najlepsze 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies