Pieczona szynka wieprzowa

Szpileczki i babeczki
Pieczona szynka wieprzowa

 

  • 1,2 kg szynki wieprzowej,
  • 2 duże ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majeranku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 liście laurowe,
  • 5 ziele angielskie,
  • ok 1 szklanki wody,
Szynkę wieprzową obsuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy czosnkiem, majerankiem solą i pieprzem.

Szynkę wkładamy do szczelnego pojemnika na około 2 godziny w chłodne miejsce ( najlepiej do lodówki).


Szynkę wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.


Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. 


Podajemy jako danie obiadowe lub na zimno. 
Smacznego 😉 


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

megii013 12 listopada 2016 - 12:46

Mmm takie swojskie mięsko najlepsze))

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 listopada 2016 - 10:09

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies