Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

Szpileczki i babeczki

Bardzo lubię takie szybkie pasty kanapkowe. Są mega smaczne i przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu.

Taka pasta jest bardzo pożywa i treściwa. Cebula i ogóreczki dodają fajnej ostrości paście. Tuńczyk i jajka to połączenie idealne i zachęcam was do wypróbowania takiej pasty 😉

SKŁADNIKI:

  • 7 jajek,
  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym,
  • pół cebuli,
  • kilka ogóreczków konserwowych około 5-6,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,
  • 3-4 łyżki majonezu.

WYKONANIE:

Pasta jest bardzo prosta w przygotowaniu i najlepiej przygotować ją dzień wcześniej.

Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i wrzucamy do miski. Jajka rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka. Możemy wykorzystać tuńczyka w oleju lub sosie własnym. Olej lub sos własny odlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe również kroimy w bardzo drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem świeżo mielonym i słodką papryką. Całość dokładnie mieszamy. Jeżeli lubimy bardzo rozdrobnioną pastę możemy wszystkie składniki zblendować.

Pasta gotowa 😉

Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień. Pastę przechowujemy w lodówce.

Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań krok po kroku Pasty kanapkowej z jajek i tuńczyka.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies