Paprykarz z makreli w oleju

Szpileczki i babeczki


Paprykarz z makreli w oleju
 
2 puszki makreli w oleju,
1 szklanka ryżu,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 cebula,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól i pieprz do smaku,





Ryż gotujemy według
wskazówek na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodajemy suszone warzywa ( marchewka, pietruszka). Studzimy. 
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę w oleju rozdrabniamy na małe kawałeczki. Ryż dokładnie mieszamy z cebulą, makrelą, olejem z makreli, koncentratem i przyprawami. 
Przechowujemy w lodówce. 
Podajemy z ulubionym pieczywem. 
Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies