Mleczne michałki

Szpileczki i babeczki


Mleczne michałki
150 g mlecznej czekolady,
¾ szklanki mleka,
50g masła,,
1/3 szklanki cukru,
opakowanie cukru wanilinowego,
3 szklanki mleka w proszku,
100g pokruszonych herbatników,
1 szklanka zmielonych, niesolonych orzechów arachidowych ,
kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego,
czekolada do polania.
Mleko zwykłe podgrzewamy z cukrami i masłem. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Do mleka dodajemy przesiane mleko w proszku, miksując, żeby nie było grudek. Porcjami dodajemy stopioną, ciepłą czekoladę. Wrzucamy jeszcze orzechy i herbatniki ,kilka kropel spirytusu i aromatu arakowego. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę przekładamy do foremki na michałki, wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W kapieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, obtaczamy w niej cukierki, pozostawiamy do zastygnięcia. smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Izaa 14 stycznia 2017 - 10:12

ale fajny pomysł

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 stycznia 2017 - 10:16

POLECAM 😉

Odpowiedz
Patrycja 14 stycznia 2017 - 11:52

No takich domowych Michałków to jeszcze nie jadłam 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 stycznia 2017 - 12:34

Polecam 😉

Odpowiedz
Wyborne Smaki 14 stycznia 2017 - 16:05

Fajny pomysł

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 stycznia 2017 - 19:15

polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies