Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

Szpileczki i babeczki


Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą
1,2 kg karkówki wieprzowej,
2 łyżki rozmarynu suszonego,
2 łyżki gorczycy,
sól i pieprz do smaku.

Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc). 

Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 13 stycznia 2017 - 17:52

Nie ma to jak upieczone własnoręcznie mięsko, pycha! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 stycznia 2017 - 21:01

Potwierdzam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies