Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką

Szpileczki i babeczki

Mini calzone z mięsem indyczym i jaglanką
500 g mąki pszennej,
20 ml mleka,
1 łyżkę soli,
2 łyżki drożdży,
2 łyżki oleju,
500 g mięsa mielonego indyczego,
0,5 szklanki kaszy jaglanej,
1 cebula,
1 marchewka,
1 czerwona papryka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka bazylii,
ok 100 g sera żółtego,
kilka łyżek ketchupu,

Mięso podsmażamy, dodajemy przyprawy, cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Smażymy ok 15 minut. 

Kaszę gotujemy w stosunku 2;1 ( 1 szklanka wody, 0,5 kaszy). Studzimy i mieszamy z mięsem. 


Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, sól, mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka ok 12 cm, większa szklanka. 


Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy łyżkę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 200 stopniach. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kuchnia MagdaLeny 13 marca 2017 - 23:46

Muszą być pyszne 🙂 Bardzo lubię takie przekąski 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 marca 2017 - 07:36

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies