Proste muffinki jogurtowe

Szpileczki i babeczki

Proste muffinki jogurtowe
170 g jogurtu naturalnego,
170 g drobnego cukru,
100 g rozpuszczonego masła,
200 g mąki pszennej,
3 jajka,
3/4 łyżeczki sody.
W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej misce łączymy mokre składniki. 
Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy, dość szybko łyżką. Ciasto przelewamy do foremek muffinowych wyłożonych papilotkami. 
Pieczemy 20-25 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Upieczone studzimy na kratce i przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies