Pomidorowe muffiny z pulpecikami

Szpileczki i babeczki


Pomidorowe muffiny z pulpecikami


Ciasto;
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
0,5 szklanki mleka,
3 łyżki oleju,
1 jajko,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka bazylii,
szczypta imbiru,
pęczek szczypiorku.
Pulpeciki;
500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
1 jajko,
2 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka majeranku.

Ciasto:

Jajko rozkłócamy, dodajemy sok, mleko, mąkę, olej, proszek do pieczenia i przyprawy. Szczypiorek kroimy i dodajemy do ciasta. Mieszamy. 



Pulpeciki:



Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manny i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Formujemy 12 równych pulpecików. Do foremek muffinkowych wykładamy po łyżce ciasta, układamy pulpeciki i polewamy ciastem. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. 



Podajemy na ciepło lub zimno. 



Smacznego 😉



Mój dzień z Hortex

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Z Majeczką w kuchni 14 marca 2017 - 07:55

Super pomysł, powodzenia w konkursie

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 marca 2017 - 08:08

Polecam i nie dziękuję 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies