Krakersy z kminkiem

Szpileczki i babeczki

Krakersy z kminkiem
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 łyżeczki soli,
1/2 szklanki wody,
1/3 szklanki oleju,
kminek ok 2 łyżeczek

Suche składniki mieszamy w misce, następnie dodajemy mokre i łączymy ze sobą, następnie wyrabiamy aż otrzyma gładką konsystencję. Na koniec dodajemy kminek i znów chwilę wyrabiamy do połączenia. 

Ciasto wałkujemy dość cienko, kroimy małe kwadraty ( ok 3x3cm). Pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach. Pieczenie zależy od tego jak cienko rozwałkujemy, więc należy pilnować aby zbyt mocno się nie zrumieniły.


 Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies