Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską

Szpileczki i babeczki

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską
1 kg ziemniaków,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
200 g kiełbasy,
olej do smażenia.

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ugotowane jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. 

Kiełbaskę i marynowane patisony kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy, mieszamy.


Formujemy kulki wielkości większej mandarynki i spłaszczamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Podajemy z ulubionymi sałatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

http://google-pluft.nl/ 6 sierpnia 2022 - 08:53

Hi my loved one! I want to say that this
post is amazing, nice written and include almost all vital infos.
I’d like to look more posts like this .

Odpowiedz
budowainfo.pl 7 sierpnia 2022 - 11:19

Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I
had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
Do you have any tips and hints for newbie blog writers?
I’d certainly appreciate it.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies