Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską

Szpileczki i babeczki

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską
1 kg ziemniaków,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
200 g kiełbasy,
olej do smażenia.

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ugotowane jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. 

Kiełbaskę i marynowane patisony kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy, mieszamy.


Formujemy kulki wielkości większej mandarynki i spłaszczamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Podajemy z ulubionymi sałatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies