Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

Szpileczki i babeczki


Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka gorczycy,
1 łyżeczka majeranku,
olej do posmarowania blaszki,
otręby do posypania,
czarnuszka.
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę. 

Mieszamy dokładnie do połaczenia składników. 

Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 

Foremkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi. 

Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy. 

Posypujemy ziarnami czarnuszki. 

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. 

Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Marcepanowy Kącik 10 kwietnia 2017 - 20:08

Z chęcią zabrała bym ten ukrojony plasterek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 10 kwietnia 2017 - 20:41

Łatwy przepis 😉 polecam zrobić 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies