Pieczeń indycza z warzywami

Szpileczki i babeczki


Pieczeń indycza z warzywami
500 g mięsa mielonego indyczego,
2 jajka,
łyżki kaszy manny,
só i pieprz do smaku,
2 łyżeczki majeranku,
szczypta ostrej papryki.

Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manny, mieszankę warzyw i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Blaszkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.


Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.


Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies