Kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym

Szpileczki i babeczki

Kotlety drobiowe w cieście naleśnikowym

Mięso

  • 2 piersi z kurczaka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,

Ciasto naleśnikowe

  • szklanka mąki,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1/4 szklanki wody,
  • jajko,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżka oleju,
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. 

Piersi kroimy i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. 


Tak przygotowane mięso obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. 


Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami. 


Smacznego.

 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies