Kokosowy sernik

Szpileczki i babeczki
Kokosowy sernik
ciasto;
1 szklanka mąki,
120g masła,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 żółtka,
2 łyżki wiórek kokosowych,
2 łyżki cukru,

masa serowa;
1/2 kg sera twarogowego,
4 jajka,
1 budyń,
150 ml mleka,
1/2 szklanki cukru,
50g masła,
pół szklanki wiórek kokosowych,
masa śmietanowa;
250 ml śmietanki kremówki,
1/2 tabliczki białej czekolady,
1 łyżka żelatyny,
3 lyżki wiórek kokosowych.
dodatkowo;
wiórka kokosowe do posypania.
Składniki na ciasto zagniatamy. Twaróg z cukrem i masłem miksujemy, dodajemy żółtka, mleko kokosy i budyń. miksujemy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą. na blaszkę wykładamy ciasto, na ciasto masę i pieczemy ok 1 godziny i studzimy w piekarniku aż piekarnik wystygnie. Śmietanę ubijamy na sztywno , czekoladę rozpuszczamy i mieszamy ze śmietaną dodajemy wiórka. żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody studzimy i mieszamy ze śmietaną. wykładamy na sernik i posypujemy wiórkami. Smacznego;)

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies