Korzenne ciasteczka-Speculoos

Szpileczki i babeczki




Korzenne ciasteczka-Speculoos
250 g mąki pszennej,
140 g cukru,
150 g zimnego masła,
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu,
1/4 łyżeczki mielonego imbiru,
1/4 łyżeczki mielonych goździków,
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej,
4 łyżki mleka (60 ml).

Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i przyprawy. Dodajemy mleko i masło. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny ( najlepiej na całą noc) 

Po wyjęciu ciasta wałkujemy na około 5 mm. Wykrawamy foremkami i wykładamy na natłuszczoną blaszkę do pieczenia. 


Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy na kratce. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies