Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką

Szpileczki i babeczki
Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką
6 jajek,
120 g kabanosów,
pół papryki czerwonej,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka.  Do żółtek dodajemy majonez.

Ogórka obieramy. Warzywa i kabanosy kroimy kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.  Wykładamy łyżeczką farsz na białka.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies