Francuskie ślimaczki z serem i szynką

Szpileczki i babeczki

Francuskie ślimaczki z serem i szynką
300 g ciasta francuskiego,
10 łyżek majonezu,
10 łyżek ketchupu,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka suszonej bazyli,
150 g sera żółtego,
150 g ulubionej szynki.
Ketchup mieszamy z majonezem i przyprawami. Smarujemy płat ciasta francuskiego. Następnie wykładamy ser i szynkę. Zawijamy w rulon i kroimy na 2 cm plastry. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.

Podajemy z ulubionymi sosami jako przekąskę na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies