Ciasto salceson ( rolada waflowa)

Szpileczki i babeczki
Ciasto salceson ( rolada waflowa)
1 opakowanie wafli tortowych, kwadratowych,
250 g masła,
3 łyżki kakao,
1/4 szklanki cukru,
250 g herbatników,
1 galaretka cytrynowa,
200 ml gorącej wody,
pół szklanki orzechów,
pół szklanki rodzynek.
Dwie ściereczki mocno zwilżamy.wafle układamy jeden obok drugiego tworząc prostokąt. Przykrywamy wafle ściereczkami do momentu aż zmiękną.
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.
Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.
Łączymy z galaretką i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.
Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.
Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Zuza 7 stycznia 2018 - 13:24

podobna do mojej z bananem. pyszne są takie rolady 🙂

Odpowiedz
Słodko Słodka 13 kwietnia 2018 - 19:03

Pyszota,dawno nie robiłam,a w takiej formie wygląda bardzo ciekawie 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies