Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem

Szpileczki i babeczki

Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem
6 jajek,
2-3 łyżki majonezu,
pęczek szczypioru,
150 g kabanosów,
szczypta chilli,
pół łyżeczki płaskiej kurkumy,
sól i pieprz do smaku.
Jajka gotujemy na twardo ( siedem minut).

Studzimy i obieramy.

Kroimy na pół i łyżeczką delikatnie wyjmujemy żółtka.

Kabanosy kroimy w drobną kostkę.

Szczypior siekamy.

Do żółtek dodajemy majonez, przyprawy, szczypior i kabanosy.

Dokładnie mieszamy.

Łyżeczką wykładamy na białka.

Posypujemy szczypiorem.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Teresa.mojewyroby 14 stycznia 2018 - 16:55

Pychota ale kusisz , same dobroci

Odpowiedz
Nieprujsietak 9 lutego 2018 - 18:04

Jutro zrobię. Serdecznie pozdrawiam.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies