Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

Szpileczki i babeczki
Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

Masa bueno
400 ml śmietanki 30%,
250 g serka mascarpone,
2 łyżki miodu,
2,5 łyżki masła,
2 szklanki mleka w proszku,
1 szklanka wiórek kokosowych,
1 łyżka żelatyny,
Dodatkowo
2 duże paczki herbatników,
510 g krówki,
2 śnieżki (+2 szklanki mleka),
2 łyżki żelatyny,
wiórka kokosowe do posypania,
kilka kostek mlecznej czekolady.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Smarujemy połową puszki krówki. Na masę ponownie wykładamy herbatniki.
Masa bueno:



Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż wszystko się połączy. Dodajemy połowę serka mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy.


Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na ciastka. Przykrywamy herbatnikami. Herbatniki smarujemy pozostałą krówką i ponownie układamy herbatniki.


Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy ze śnieżką Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami i startą na tarce mleczną czekoladą.


Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Zuza 6 stycznia 2018 - 18:44

świetne połączenie 🙂 króka i kinder bueno…hmmm pyszności, choć pewnie mega słodkie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 stycznia 2018 - 19:13

Odpowiednio słodkie 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies