
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż wszystko się połączy. Dodajemy połowę serka mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na ciastka. Przykrywamy herbatnikami. Herbatniki smarujemy pozostałą krówką i ponownie układamy herbatniki.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy ze śnieżką Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami i startą na tarce mleczną czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
2 komentarze
świetne połączenie 🙂 króka i kinder bueno…hmmm pyszności, choć pewnie mega słodkie 🙂
Odpowiednio słodkie 😉