
Brzoskwiniowe deserki
Puszka brzoskwiń (wraz z syropem),
2 galaretki brzoskwiniowe,
500 ml śmietany 30 %
2 łyżki cukru pudru,
duża paczka herbatników,
1 czekolada mleczna,
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Lekko studzimy. Brzoskwinie wraz z syropem przekładamy do miski, dodajemy galaretkę i miksujemy na gładko. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby masa stężała ( konsystencja gęstej śmietany).
Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder. Herbatniki kruszymy, czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z herbatnikami.
Przygotowujemy 7 szklanek ( 300 ml). Na spód dodajemy trochę pokruszonych herbatników. Na to 2 duże łyżki musu, 2 łyżki pokruszonych herbatników, 2 duże łyżki śmietany, herbatniki mus, śmietana i posypujemy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego 😉
1 komentarz
370767 577565We offer the very best practical and most applicable solutions. All our Sydney plumbers are experienced and qualified and are able to swiftly assess your dilemma and discover the top answer. 110012