Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki

Szpileczki i babeczki


Surówka z czerwonej kapusty, pomidora i rzodkiewki
Pół małej główki czerwonej kapusty,
pęczek rzodkiewek,
2 pomidory,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
słodka papryka do smaku,
pieprz ziołowy do smaku.

Kapustę czerwoną, pomidora i rzodkiewki myjemy. Kapustę szatkujmy. Pomidory i rzodkiewkę kroimy w kosteczkę. 

Kapustę solimy i odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy warzywa. Mieszamy. 


Jogurt, majonez i przyprawy mieszamy ze sobą. Łączymy z warzywami. Dokładnie mieszamy. 


Podajemy do dań mięsnych lub rybnych. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies