
Brzoskwiniowe deserki
Puszka brzoskwiń (wraz z syropem),
2 galaretki brzoskwiniowe,
500 ml śmietany 30 %
2 łyżki cukru pudru,
duża paczka herbatników,
1 czekolada mleczna,
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Lekko studzimy. Brzoskwinie wraz z syropem przekładamy do miski, dodajemy galaretkę i miksujemy na gładko. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby masa stężała ( konsystencja gęstej śmietany).
Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder. Herbatniki kruszymy, czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z herbatnikami.
Przygotowujemy 7 szklanek ( 300 ml). Na spód dodajemy trochę pokruszonych herbatników. Na to 2 duże łyżki musu, 2 łyżki pokruszonych herbatników, 2 duże łyżki śmietany, herbatniki mus, śmietana i posypujemy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego 😉
1 komentarz
178027 326582Can you give me some guidelines for piece of software writing? 928526