Śledzie z fetą i czerwonym pesto

Szpileczki i babeczki

Śledzie z fetą i czerwonym pesto
500 g śledzi marynowanych,
1 średnia cebula,
pół kostki sera feta,
kilka łyżeczek czerwonego pesto,
olej.

Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry. Ser feta kroimy w kosteczkę. 

Na każdy płat śledzia układamy po kostce sera feta i zwijamy w rulonik. 


Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w kosteczkę. Układamy cebulę w naczyniu ( ja to robię w żaroodpornym). Następnie układamy ruloniki. 


Na każdy wykładamy po łyżeczce czerwonego pesto. Polewamy olejem.


Najlepiej smakują po kilku godzinach spędzonych w lodówce. 


Przekładamy na talerz. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies