2 szklanki mąki,
4 łyżki cukru,
3 łyżki kakao,
3 łyżki ziaren słonecznika,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka mleka,
1/2 szklanki oleju,
2 jajka,
tabliczka czekolady,
czekolada orzechowa do polania,
W jednej misce mieszamy mąkę z cukrem, kakao, ziarna słonecznika i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy olej, jajka i mleko. Dodajemy mokre składniki do suchych. Mieszamy do połączenia się składników.
Czekoladę kroimy w kosteczki. Dodajemy do masy i mieszamy. Wlewamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy ok 25 minut w 190 stopniach. Wystudzone polewamy rozpuszczoną czekoladą z orzechami.
Smacznego 😉
4 komentarze
uwielbiam kakaowe słodkości, pycha 🙂
Polecam, są łatwe w wykonaniu i nieziemsko pyszne 😉
Jako babeczkowy potworek przełykam ślinke…
😉