Naleśniki z twarogiem i jaglanką

Szpileczki i babeczki

Naleśniki z twarogiem i jaglanką

ciasto

  • jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 3 łyżki oleju,

farsz

  • Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 250 g twarogu,
  • 3 łyżki śmietany 18 %,
  • 3 łyżki cukru,

Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo mąkę, wodę i mleko, tak aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Kaszę jaglaną gotujemy 2:1. 

Ostudzamy i blendujemy. Łączymy z twarogiem. Dodajemy resztę składników. 



Z ciasta smażymy jak najcięższe duże placki. Przekładamy farszem z kaszy i twarogu. Zwijamy. 



Podsmażamy z obu stron na złoto.

 Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies