Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i pestkami

Szpileczki i babeczki

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i pestkami
1 kg marynowanych śledzi,
500 g przecieru pomidorowego,
1 duża cebula,
5 kawałków kolorowej papryki marynowanej,
garść pestek z dyni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka,
bazylia,
szczypta cukru.

Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w piórka. Podsmażamy, następnie dodajemy marynowaną paprykę pokrojoną w paseczki. 

Chwilkę podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilę dusimy. 


Studzimy i dodajemy pestki z dyni, mieszamy. Mieszamy śledzie w sosie. 


Przekładamy do słoika, przechowujemy w lodówce.
 Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies