Serowe kruche paluchy

Szpileczki i babeczki


Serowe kruche paluchy
 
2 arkusze ciasta francuskiego,
200 g sera,




Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy połową sera. 

Przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego. Posypujemy resztą sera. Tak przygotowane ciasto kroimy na ok 2 cm paski. Paski skręcamy jak sprężynki. 


Układamy na papier do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Smakują na zimno jak i na ciepło. 
Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies