Kotlety cordon bleu

Szpileczki i babeczki

Kotlety cordon bleu
6 plastrów schabu,
6 plastrów żółtego sera,
6 plastrów dowolnej szynki,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
mąka,
bułka tarta,
słodka papryka,
olej do smażenia.

Plastry schabu rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy plasterek szynki i sera.

Składamy na pół i tłuczkiem rozbijamy brzegi ( możemy spiąć wykałaczką ). Obtaczamy w mące następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze słodką papryką. 


Smazymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Odsączamy na papierze. 


Podajemy z dowolnymi dodatkami. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies