Kruche ciasteczka z czekoladą,kokosem i cappuccino

Szpileczki i babeczki

Kruche ciasteczka z czekoladą,kokosem i cappuccino
420 g mąki pszennej,
200 g miękkiego masła,
120 g drobnego cukru,
80 g cukru,
1 duże jajko,
1 łyżka cukru waniliowego,
2 łyżki kawy cappuccino,
1 czekolada mleczna,
1 szklanka wiórek kokosowych.

Masło ucieramy z cukrami, wbijamy jajka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i kawę cappuccino. Zagniatamy ciasto. Czekoladę kroimy w kosteczkę. 

Dodajemy do ciasta czekoladę i wiórka kokosowe. Wgniatamy w ciasto. 


Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną i posypana mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach. 


Studzimy na kratce. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies