Paprykarz z makrelą i pieczarkami
1 szklanka ryżu,
160 g koncentratu pomidorowego,
2 puszki filetów z makreli w oleju,
160 g marynowanych pieczarek,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki,
łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich.
Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.
Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.
Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego 😉
3 komentarze
Pyszny dodatek do kanapek 🙂 z pieczarkami jeszcze nie robiłam.
Polecam 😉
Zrobię sobie, wstyd się przyznać, ale jeszcze paprykarzu sama nie robiłam.