Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi

Szpileczki i babeczki

Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi
1 jajko,
pół szklanki mleka,
3 łyżki mąki,
2 łyżki rozdrobnionych migdałów,
olej do smażenia,

Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały.

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto.


Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół.


Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies