

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka gorczycy,
1 łyżeczka majeranku,
olej do posmarowania blaszki,
otręby do posypania,
czarnuszka.
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego 😉
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego 😉
4 komentarze
Z chęcią zabrała bym ten ukrojony plasterek 🙂
Łatwy przepis 😉 polecam zrobić 😉
660906 249862An intriguing discussion will probably be worth comment. I feel which you simply write significantly a lot more about this subject, it might become a taboo subject but generally consumers are inadequate to communicate in on such topics. To yet another. Cheers 503362
853494 751920Really instructive and good bodily structure of subject matter, now thats user pleasant (:. 33975