Pęczotto z pomidorami
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
500-600 ml bulionu warzywnego,
3 pomidory,
1 łyżeczka kurkumy,
sól i pieprz do smaku,
pęczek szczypiorku.
Cebulę i czosnek obieramy i myjemy.
Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.
Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.
Gotowe.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Mniamm, pyszne jedzonko 🙂
😉
Bardzo lubię takie dania 🙂 Pycha 🙂
😉
Uwielbiam takie dania 🙂 Pysznie 😀
😉