Pęczotto z pomidorami

Szpileczki i babeczki

Pęczotto z pomidorami
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
500-600 ml bulionu warzywnego,
3 pomidory,
1 łyżeczka kurkumy,
sól i pieprz do smaku,
pęczek szczypiorku.

Cebulę i czosnek obieramy i myjemy.

Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.


Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.


Gotowe.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Marcepanowy Kącik 25 maja 2017 - 12:50

Mniamm, pyszne jedzonko 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 maja 2017 - 13:00

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 25 maja 2017 - 18:43

Bardzo lubię takie dania 🙂 Pycha 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 maja 2017 - 20:53

😉

Odpowiedz
Lonna 27 maja 2017 - 15:37

Uwielbiam takie dania 🙂 Pysznie 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 29 maja 2017 - 12:24

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies