Ciastka śniadaniowe z płatkami kukurydzianymi Kakao i Miód

Szpileczki i babeczki

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella







Ciastka śniadaniowe z płatkami kukurydzianymi Kakao i Miód
350 g masła,
0,5 szklanka cukru,
1 jajko,
0,5 szklanki płatków owsianych,
1 szklanka rokruszonych płatków kukurydzianych Lubella Kakao i Miód,
2,5 szklanki mąki krupczatki,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Mąkę przesiewamy, płatki kukurydziane lekko rozkruszamy. Dodajemy płatki owsiane i pozostałe składniki do mąki i płatków. Zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy podłużne kulki, wykładamy na natłuszczoną blaszkę i spłaszczamy.



Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce.



Najlepiej smakują z mlekiem.



Smacznego 😉


Odkryj autentyczny smak natury

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

8 komentarzy

Chujowa Pani Domu 16 czerwca 2017 - 12:13

Bardzo lubie takie ciasteczka 🙂 Idealne do pochrupania 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:27

😉

Odpowiedz
Lonna 16 czerwca 2017 - 17:14

Pyszne ciasteczka. Miło takie pochrupać 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:27

😉

Odpowiedz
Patrycja 18 czerwca 2017 - 19:21

Bardzo apetyczne ciasteczka 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:28

😉

Odpowiedz
Marcepanowy Kącik 18 czerwca 2017 - 22:38

Ciasteczka pyszne i do schrupania 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:28

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies