Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim
500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego,
2 jajka,
3 łyżki kaszy manny,
sół i pieprz do smaku,
otręby do obsypania blaszki,
tłuszcz ( u mnie olej) do nasmarowania blaszki.
Mięso mielone przekładamy do miski.
Dodajemy rozkłócone jajka, przyprawy i kaszę manną.
Mieszamy dokładnie masę.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy otrębami pszennymi.
Wykładamy mięso na blaszkę.
Mięso smakujemy lekko olejem.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Pieczeń podajemy na ciepło lub na zimno.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Pieczeń świetna, bardzo lubię czosnek niedźwiedzi. Chętnie zajrzę do sklepu 🙂
Polecam świetny sklep 😉
Smacznie wygląda pieczeń 🙂
😉
Bardzo smakowita ta pieczeń 😀
😉